Centre de Cercetare Echipele ARENSIA Întrebări Frecvente

Noul tratament, cu celule stem, a permis unor pacienţi cu scleroză multiplă ( SM ) să meargă din nou, prin "restartarea" sistemelor lor imunitare

Scleroza multiplă (SM) afectează sistemul nervos central şi este diagnosticată, în general, la persoane cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani.

Scleroza multiplă este o maladie neurologică care, în prezent, este incurabilă, de aceea se fac eforturi globale imense în a se găsi o soluție de tratament eficientă.

Noul tratament, cu celule stem, a permis unor pacienţi cu scleroza multipla ( SM ) să meargă din nou, prin "restartarea" sistemelor lor imunitare.

Medicii britanici din oraşul Sheffield au anunţat, că mai mulţi pacienţi diagnosticaţi cu scleroză multiplă au prezentat o serie de ameliorări remarcabile, după ce au primit un tratament care, de obicei, este utilizat împotriva cancerului.

Acest rezultat încurajator a fost posibil doar datorită desfașurării unui studiu clinic exploratoriu, de catre Spitalul Royal Hallamshire din Sheffield, în acord cu pacienții cu SC cât și cu asociațiile de SC, și, datorită, necesității aducerii pe piață unui tratament la o boală incurabilă și neiertatoare.

Studiul clinic s-a desfăşurat la Spitalul Royal Hallamshire din Sheffield, și a vizat un număr de 20 de pacienţi cu SC. Cercetătorii au folosit celule stem în transplanturile de măduvă osoasă. Metoda în cauză, denumită transplant autolog de celule hematopoietice (HSCT), are efect prin utilizarea chimioterapiei, pentru a distruge acea parte a sistemului imunitar care cauzează scleroză multiplă.

Tratamentul a fost atât de eficient în cazul anumitor pacienţi cu SC, încât aceştia şi-au recăpătat abilitatea de a merge!

Profesorul John Snowden, medic hematolog la Spitalul Royal Hallamshire din Sheffield, spune că " sistemele imunitare ale acestor pacienţi au fost "restartate" până la punctul de dinainte de declanşarea sclerozei multiple ".

Sursa: The Independent UK

Link bibliografie: http://www.independent.co.uk/life-style/health-and-families/health-news/multiple-sclerosis-stem-cell-treatment-helps-patients-walk-again-ms-a6818771.html

 

 

Data 07.06.2016

NOUTĂȚI

LINK-URI UTILE

CONTACT