Centre de Cercetare Echipele ARENSIA Întrebări Frecvente

După 30 de ani de cercetări clinice! Un nou tratament împotriva cancerului de vezică urinară !

Cercetătorii britanici, de la Universitatea Queen Mary din Londra, au descoperit un nou tratament împotriva cancerului de vezică urinară.
Metoda terapeutică a dat rezultate neasteptate la un numar semnificativ de pacienți diagnosticați cu această formă de cancer. În unele cazuri, s-a semnalat vindecarea completă a bolnavului.

Oamenii de știință de la Universitatea Queen Mary au descoperit un anticorp care facilitează gestionarea celulelor canceroase de către sistemul imunitar, distrugându-le înainte de a se răspândi în organism.

În cadrul primului studiu clinic, noul medicament – MPDL3280A – a fost testat pe 68 de subiecți, toți pacienți diagnosticați cu forme avansate ale cancerului de vezică urinară.
După 12 săptămâni de tratament, peste jumătate dintre persoanele cărora li s-a administrat au prezentat o micșorare a tumorii, iar doi pacienți au fost vindecați complet.

Rezultatele studiului clinic sunt atât de promițătoare, încât medicamentul a primit deja aprobarea FDA (US Drug and Food Administration).

Dr. Tom Powles, conducătorul științific al studiului și medic al Institutului Oncologic Barts, subliniază importanța unei astfel de descoperiri. Acesta afirmă că, „ timp de zeci de ani, chimioterapia a fost unica opțiune în materie de terapii oncologice și, din pacate, aceasta nu și-a dovedit decât parțial eficiența”.

Cancerul de vezică urinară se regăsește pe locul șapte în topul celor mai comune forme de cancer din Marea Britanie, cu aproximativ 10.000 de pacienți nou diagnosticați anual și 5.000 de decese. 10% dintre bolnavi prezintă forme avansate ale cancerului, fapt ce înseamnă că sunt afectate mai multe organe ale corpului.

Un stadiu avansat al maladiei este foarte greu de tratat, mai ales dacă unica metodă terapeutică este chimioterapia. Pacienții care se confruntă cu cancerul de vezică urinară mai trăiesc, în medie, 12-18 luni de la aflarea diagnosticului. Mulți dintre aceștia refuză de la început chimioterapia. Principalul motiv pentru care se feresc de acest tratament îl reprezintă faptul că este toxic și dăunează calității vieții pe care o mai au de trăit.

 


Sursa: Nature
Link: http://www.telegraph.co.uk/news/science/science-news/11256623/First-major-treatment-for-bladder-cancer-in-30-years-discovered-by-scientists.html

Data 21.06.2015

NOUTĂȚI

LINK-URI UTILE

CONTACT